image

Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O nás > Aktuality > Kulinářské dědictví

Kulinářské dědictví



V září se v našem Domově uskutečnila beseda na téma „kulinářské dědictví“, které se kromě klientek Domova zúčastnili také studenti 2.ročníku učebního oboru kuchař-číšník z podbořanského Gymnázia a středního odborného učiliště. Z této mezigenerační spolupráce vzešlo 6 rodinných receptů, které ožily během kulinářského odpoledne v prostorách školní jídelny GSOŠ Podbořany.

A které pokrmy se připravovaly? Zelná polévka z hlávkového zelí, moravský vrabec, karlovarský knedlík a tuřínové zelí, bramborová litina, škvarkové placky, šmorn s klevelou (švestkovou omáčkou) či hruškovo-bezinkový dezert. Akce proběhla pod záštitou mezinárodního projektu Erasmus+ a navazovala na mezinárodní kuchařskou soutěž, které se naše klientky také zúčastnily v květnu tohoto roku. Výstupem projektu bude mezinárodní kuchařka, ve které  se recepty našich klientů také objeví. Děkujeme podbořanskému Gymnáziu a SOŠ za pozvání do projektu a našim výtečným kuchařkám, paní Boženě Sýkorové, Erice Löffelmannové,  Hildě Blahové, Anně Lejčkové, Věře Pokrupové a  Miladě Veselské.